Van de Meister M6 visgraatlaminaat hebben wij 3 restpartijen die wij extra voordelig kunnen aanbieden.
Dit laminaat kunnen wij voor €29,95/m2 aanbieden in plaats van €52,95

Dit zijn restpartijen van verschillende orders en er kunnen derhalve geen garantie worden gegeven op kleurverschil.
Het is wel mogelijk om extra pakken (tegen normale prijs) bij te bestellen.

Wij wijzen er wel op dat een visgraatlaminaat een speciaal product is wat extra eisen stelt aan de ondergrond, de juiste ondervloer vereist en strenge leginstructies heeft.
Deze zijn hieronder terug te vinden.

Extra legeisen visgraatlaminaat

Voorbereiding 

Het visgraatlaminaat moet voorafgaand aan het leggen acclimatiseren. Leg de ongeopende pakketten hiervoor ca. 48 uur (in de winter ca. 3 à 4 dagen) plat in het midden van de ruimte waarin de vloer wordt gelegd. De kamertemperatuur moet ca. 20 °C (minstens 15 °C) bedragen, bij een relatieve luchtvochtigheid van ca. 45–65%.

Ondergrond

De ondergrond moet droog, vlak, stabiel en schoon zijn. Oneffenheden in de ondergrond van drie of meer millimeter op de eerste meter, of van twee of meer millimeter per overige strekkende meter, moeten geëgaliseerd worden.

Ons advies is om geen visgraatlaminaat over een houten ondergrond te leggen, daar deze in de meeste gevallen niet stabiel genoeg is. Hierbij is de kans op problemen groot.

Ondervloer

Er dient gebruik gemaakt te worden van een stevige drukvaste ondervloer, zoals een Pulyuretaan rubber of, in het geval van vloerverwarming, Heat Foil.
De meeste andere ondervloeren zijn niet stabiel of vlak genoeg.

Verlijmen

Een visgraat klikverbinding is veel zwakker dan bij een rechte plank. Vooral langs de buitenranden kan een visgraat makkelijker kieren of zelfs losraken. De buitenste planken dienen dan ook verlijmd te worden door een klein beetje houtlijm in de klikverbinding te doen bij het leggen.

Verder dienen ook de overige eisen gehanteerd te worden die gelden bij gewoon laminaat.