VEEL GESTELDE VRAGEN

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

MAG IK OVER BESTAANDE VLOEREN HEEN PLAATSEN?

Nee, u mag niet over bestaande vloeren heen plaatsen. De fabrieksgarantie komt dan te vervallen. 

HOE ONDERHOUD IK MIJN NIEUWE VLOER?

U dient de vloer te onderhouden/schoonmaken met de daarvoor bestemde onderhoud/schoonmaakmiddelen. Voor laminaat kunt u gebruik maken van onze laminaatreiniger en voor PVC, onze PVC reiniger. Voor het ideale middel voor hout kunt u bij ons in de winkel komen informeren. Zie ook onze onderhouds-pagina voor aanvullende informatie

KAN IK HET LAMINAAT IN EEN KEER DOORLEGGEN?

Dat is afhankelijk van het oppervlak waar de vloer komt te liggen. Wij adviseren over het algemeen om een zwevende vloer niet in een keer door te leggen. Als het in grote oppervlaktes zonder onderbreking wordt gelegd bestaat de kans dat het laminaat bol gaat staan. Om dit te voorkomen gebruiken wij een dilatatieprofiel. Informeer voor meer informatie hiervoor bij onze medewerkers. 

HOEVEEL RUIMTE MOET IK VRIJHOUDEN TIJDENS HET PLAATSEN VAN EEN ZWEVENDE VLOER?

Ten alle tijden moet er 8mm á 10mm ruimte vrijgehouden worden bij iedere zwevende vloer bij de wanden, deurposten, verwarmingsbuizen etc. Dit i.v.m het uitzetten/inkrimpen van de vloer. 

HOELANG MOET EEN VLOER ACCLIMATISEREN?

Laminaat, parket en PVC vloeren moeten, voor de montage, minimaal 48 uur acclimatiseren. Dit dient te gebeuren in de ruimte waar de vloer geplaatst wordt. Belangrijk is dat eventueel stucwerk en/of het beton droog is voordat u dit doet. Ook is het belangrijk dat de temperatuur tussen de 18°C en 21°C is.

MAG EEN KEUKEN GEPLAATST WORDEN OP DE VLOER?

Als er een nieuwe keuken geplaatst wordt mag deze nooit op een zwevende vloer staan. De keuken dient eerst geplaatst te worden, daarna de vloer. 

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.